воскресенье, 11 ноября 2012 г.

Переносимость номеров - кто против?

Переносимость номеров мешает СОРМу.

об этом конечно видимо наши товарищи _пока_ не думали, но вообще говоря, это довольно значимый аргумент. По крайней мере для нашей страны. Вот в пакистане, например, именно это и остановило MNP:
Pakistan Tightens Cell Phone Laws

Published on: 10th Nov 2012

The Pakistani government November 8 prohibited cell phone number portability, barring mobile phone subscribers from switching to other service providers while retaining the number from their original network, media reported.

The Interior Ministry made the decision because portability was making it more difficult to trace the whereabouts of suspected criminals, Dawn reported.

Interior Minister Rehman Malik presided over the meeting.

The conferees also decided that service providers would issue a new cell phone connection or subscriber identity module (SIM) only on the production of a computerised national identity card and utility bills by an applicant, media added.


К такому факту можно относиться по разному : с иронией и без, со злостью или надеждой на борьбу с террором, но сам факт того, что MNP и СОРМ в том виде, в каком он сейчас принят, две не совсем совместные вещи - это факт медицинский.

Комментариев нет:

Отправка комментария